Sinds de komst van laptops zijn mensen minder en minder met de hand gaan schrijven en dat terwijl er zoveel voordelen aan zitten. Schrijven met de hand heeft zowel voordelen voor je brein als voor jouw schrijfvaardigheden. Bovendien is schrijven erg belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Wij moeten het schrijven eigenlijk weer terugbrengen en mensen laten inzien wat de voordelen hiervan zijn. In deze tekst gaan wij voor jou kort de voordelen van schrijven met de hand uitleggen. Van een beter geheugen en betere concentratie tot ontspannende effecten: schrijven heeft veel voordelen. Dus ga een mont blanc balpen kopen en geniet ook van de vele voordelen van schrijven.

Schrijven is goed voor de hersenen

Door te schrijven maken je hersenen veel verbindingen aan. Ze leggen meer verbindingen dan wanneer je aan het typen bent op een toetsenbord. Je bent namelijk met meerdere dingen tegelijkertijd bezig en je hersenen moeten meer ‘moeite’ doen bij schrijven dan wanneer je aan het typen bent. Zeker voor de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen is schrijven erg goed. Door jouw aantekeningen op papier te zetten in plaats van te typen zul je beter moeten luisteren en de belangrijkste punten moeten oppikken. Dit komt doordat schrijven minder snel gaat en zo onthoud je enkel de belangrijke informatie. Parker pennen bestellen zou dus weleens goed kunnen zijn voor jouw brein.

Schrijven heeft een ontspannend effect

Schrijven kan ook een goede vorm van ontladen zijn en voor ontspanning zorgen. Als jij te veel informatie in je hoofd hebt zitten en door jouw drukke hoofd niet kunt ontspannen, dan is schrijven een goede manier om je overvolle hoofd weer leeg te maken. Je kunt lijstjes maken met alles dat je dwars zit, dingen van je afschrijven of bijvoorbeeld belangrijke informatie opschrijven, zodat je er niet meer aan hoeft te denken. Zo hoef je niet meer aan alles te denken en bewaar je de informatie voor later. Je hoofd wordt dan rustiger en je kunt je beter ontspannen. Een cross vulpen bestellen kan dus voor ontspanning zorgen.

Schrijven voor een betere concentratie

Door met pen en papier te schrijven kun je een betere concentratie en focus creëren. Bij het schrijven ben je, en moet je, enkel gefocust op datgene dat je aan het schrijven bent. Als je ergens niet uitkomt of ergens vastloopt op een probleem, dan kan het helpen om dit op papier te zetten. Je bent er dan op een net andere manier mee bezig wat ervoor kan zorgen dat je precies op de oplossing voor het probleem komt. bovendien kun je de structuur overzichtelijker voor je zien en zo het probleem snel en eenvoudig oplossen.

Schrijven maakt mensen opgelucht en blij

Door te schrijven kun je jouw problemen op papier zetten. Als je er niet met iemand over wil praten, maar er wel vanaf wilt komen dan is schrijven een goede oplossing. Ook als jouw gedachten alle kanten op vliegen na een drukke dag kan het helpen om dit op papier te zetten. Dit lucht op en maakt je hoofd weer leeg.