Boekenbeurzen 2020

Het is waar dat elke boekenliefhebber zich meer thuis voelt omringd door boeken. Dit kan alleen worden bereikt door het organiseren van boekenbeurzen in geselecteerde landen over de hele wereld. Denk aan evenementen met alles waar een boekenliefhebber ooit van zou kunnen dromen. Denk aan boeken, auteurs, uitgevers en een heleboel boekgerelateerde goodies. Het maakt niet uit waar ter wereld je je bevindt, er zullen ongetwijfeld internationale boekenbeurzen in de buurt van jou plaatsvinden in 2020. Deze lijst helpt je de gewenste beurs te lokaliseren.

De grootste beurzen

Jaarlijks wordt de Association of Writers and Writing Programmes with Conference & Book Fair in een ander deel van de wereld gehouden, waarbij schrijvers, wetenschappers, docenten en boekenliefhebbers worden samengebracht voor vier dagen aan panels, discussies en netwerken. Van 27 tot 30 maart vindt de grootste literaire conferentie van het land plaats in Portland, Oregon – de thuisbasis van het populaire Portland Book Festival – gevolgd door het Orcas Island Lit Fest op de inspirerende, prachtige San Juan-eilanden, slechts een paar dagen later. Dan zal het grip krijgen op de 27e editie van de Beijing Book Fair en dat zal ongetwijfeld een buitengewoon evenement zijn. De Beijing Book Fair wordt over het algemeen jaarlijks door meer dan 30.000 mensen bezocht. Met uitgevers, distributeurs, literaire agenten, digitale mediabedrijven, film- en productiebedrijven en boekhandels die stands hebben om te laten zien wat ze allemaal te bieden hebben. Daarnaast zijn er veel speciale traktaties, waaronder minitentoonstellingen, lezingen, seminars, salons, boekpresentaties, prijzen en verschillende culturele evenementen.

Overige boekenbeursen

Anderen zijn onder meer de Taipei International Book Exhibition in Taiwan, met meer dan 200 internationale exposanten en uitgevers uit 60 landen. Inclusief literair / niet-literair werk, kinderboeken, cartoons en andere soorten, waaronder digitale media. Het internationale stripboekenfestival van Angoulême voor Frankrijk. Deze vond plaats van 30 februari 2 februari 2020 en er werden veel prijzen uitgereikt, waaronder de Grand Prix van de stad Angoulême, die een auteur beloont voor al zijn werk, en de Fauve d’Or. Plus de Casablanca Book Fair in Marokko voor uitgevers om hun boeken op de markt te brengen, maar het is ook een groot forum voor culturen om openbarende publicaties over actuele kwesties en evenementen openlijk te bespreken en te bespreken. Anderen zijn onder meer Feria Internacional del Libro de La Habana in Cuba, de Alexandria International Book Fair in Egypte, Salon International Du Livre in Quebec City Canada, Strokestown International Poetry Festival voor Ierland, Thessaloniki Book Fair in Griekenland, Helsingin Kirjamessut in Finland, Book Expo America en er zullen er natuurlijk nog veel meer worden gehouden in het jaar 2020.